perjantai 1. huhtikuuta 2016

Missä vika piilee, osa II

Taisi Armaksen oudon oireilun mysteeri vihdoin ratketa. Ripuli hoitui päivässä Biobakilla ja Inupekt fortella ja luulin jo kaiken olevan kunnossa, kunnes seuraavana iltana huomasin Armaksen järsineen tai nuolleen häntänsä ihon melko tyvestä tosi ärtyneen punaiseksi. Samassa tajusin että se oli samana iltana pari kertaa empinyt mm. sänkyyn hyppäämistä. Ei muutakuin hanka käteen ja anaalirauhasia tutkimaan.

Mahtoi tehdä vähän kipeää, sillä kesti hetken että Armas rentoutui sen verran, että sain sormen ylipäätään sen pyllyyn (vaikka rasvaa oli kyllä runsaasti). Toinen anaalirauhanen ei meinannut millään tyhjentyä ja ajattelin sen jo olevan tukossa tai tulehtunut. Ajattelin kyllä että luulisi Armaksen enemmän moittivan tai edes rimpuilevan jos se tulehtunut olisi, mutta silti jo tuumin, että mahtaako tulla seuraavana päivänä uusi eläinlääkärikeikka rauhasen tyhjennykseen. Varovaisen "lypsämisen" jälkeen anaalirauhanen kuitenkin yhtäkkiä tyhjeni, ja koska erite oli täysin juoksevaa ja kaikin tavoin normaalia, niin joku pieni tukos siinä taisi kyllä olla. Toisen puolen rauhanen tyhjenyi normaalisti, eikä se kamalan täynnä ollutkaan.

Pyllypesun kautta jäin sitten seurailemaan tilannetta. Seuraavan päivän aikana hännän punoituskin alkoi rahoittua ja nyt tätä kirjoittaessa oireilu on jo loppunut ja iho siisti. Taidettiin siis tehdä omituinen reissu ummetuksen ja ripulin kautta anaalirauhasvaivaan, mutta toivotaan että nyt oltaisi selvillä vesillä jo tästä episodista. :)
Ei kommentteja: