lauantai 3. lokakuuta 2015

Kipulääkkeen säätöä

Taas säädellään Armaksen kipulääkitystä. Sillehän meni nyt 5 päivää Tramalia annoksella 25 mg kolmesti päivässä. Välillä tuntui silti, ettei se ihan riitä. Tai sanotaanko, jos ei parempaa ratkaisua löydy, niin sillä pärjätään. Vaikutus on kuitenkin niin lyhyt, että esim. ensiviikolla kun mä olen koulussa ja W on aamuvuorossa, tulee aamu- ja päivälääkkeen väliin aika pitkä pätkä. Samanmoinen väli tuli tässä yhtenä päivänä, ja kyllä se mun mielestä ehti sitten jo olla kipeä.

Mutta nyt kokeillaan siis vielä ell ohjeen mukaan Previcoxia puolikkaalla annoksella alkuperäisestä. Eli Previcox 227mg 1/4 tbl kerran päivässä. Eli mitäs siitä tulee? 56,75 mg. Eli 3,4 mg/kg. Suositusannos on 5 mg/kg ja aiemminhan Armakselle on mennyt sitä jopa 6,8 mg/kg, mutta annostaulukossa on sama annos 15-22 kiloisille koirille, joten siitä tulee vaikuttavaa ainetta 5,2-7,5 mg/kg.

Meni nyt vähän tylsiksi luvuiksi, mutta tulipahan itselle nyt laskettua, että jos suositusannos on 5 mg/kg niin ei tuo 3,4 mg/kg nyt ihan mahdottoman vähän ole kuitenkaan. Toisinsanoen siis, että se voi jopa toimia. Jos maha kestää. Pitää nyt antaa sitä Pepcidiä oheen ja tarvittaessa voi vielä käyttää Antepsiniakin. Ainakaan nyt se ei ole oksennellut, ja se on hyvä juttu! Jospa maha olis vähän ehtinyt rauhoittuakin tässä.

Ja koska postaukset on tylsiä ilman kuvia, niin yksi viikontakainen kuva Elmosta. :)

Ei mulla muuta!

Ei kommentteja: