torstai 14. toukokuuta 2015

Kasvukipuja?

Armas ontui pari viikkoa sitten riehuttuaan siskonsa kanssa oikein urakalla. Ontumista oli eniten aamuisin ja pidempien päiväunien jälkeen, mutta vaiva hoitui parissa-kolmessa päivässä itsestään levolla. Ontuminen alkoi kuitenkin uudelleen taas tiistaina, joten varasin Armakselle ajan klinikalle.

Oma arvelu oli panosteiitti, mutta pakko se on tarkistuttaa kun ontuminen toistuu, ettei ole mistään vakavamasta kyse tai mikään isommin rikki. Kasvava koirakin vielä. Ja nimenomaan panosteiitin puolesta puhuisi armoton kasvupyrähdys: Armas on venähtänyt 5 cm viimeisen kuukauden aikana, joka on aika hurja korkeuskasvu muutenkin pienehkölle koiralle.

Klinikalla löytyi voimakkaasti aristava kohta oikean kyynärnivelen etupuolelta, mutta kuvissa ei onneksi näkynyt muutoksia. Internetti osaa kertoa, ettei panosteiittimuutoksia aina näy rtg-kuvissa, jos vaiva on alkuvaiheessa tai muuten lievä. Tiedä sitten, pääasia kuitenkin, ettei mikään ole kuvien mukaan hajalla.

On toki mahdollista, että kyseessä on esim. lihasvamma riehumisen johdosta, mutta tässävaiheessa sinänsä yhdentekevää, sillä hoito on kuitenkin sama: Lepoa ja kipulääkettä. Rauhallista kävelyä pehmeällä alustalla saa harrastaa, mutta ei riekkumista ainakaan pariin viikkoon. Kipulääkkeenä menee nyt Rimadyl 50mg ½ tbl aamuin ja illoin kolmen viikon ajan.

Kun yrittää pitää energistä puolivuotiasta pentua levossa tulee mietittyä asioita, kuten voiko sen kääriä kolmeksi viikoksi kuplamuoviin?

Ei kommentteja: