maanantai 30. kesäkuuta 2008

Punkkeja, lehmiä ja vesisadetta

Lehmät
Oltiin viikonloppu Petrin vanhemmilla Tammelassa. Tuli käytyä äidin
tupareissa ja kaverin häissä. Häiden jälkeen lähdettiin Petrin kanssa ulkoiluttamaan poikia ja Petrin vanhempien collie-neitiä Lulua. Kaikki sujuikin oikein hyvin, kunnes koirat huomasivat ennen meitä metsikön päättyessä lehmät laitumella. Otto pinkoi minkä kintuista pääsi ja Ruu perässä. Ruu hyppäsi sähköaidan läpi niin että yksi tolppa jäi narun varaan pyörimään (Korjasin sen kyllä takaisin paikalleen). En voinut muuta kuin nauraa. Otto haukkuu lehmiä vimmatusti turvallisen välimatkan päästä, Ruu pysähtyy täydestä vauhdista kierimään lehmän sonnassa, ja lehmiä ei kiinnosta koko välikohtaus tuon taivaallista.

Lopulta Ottokin toteaa ettei lehmiin saa liikettä ja se tulee pois laitumelta. Ruu on jo menossa hyvää kyytiä uimaan. Uintiretki päättyy Oton ja Ruun hillit
tömään juoksuhepuliin Lulun katsoessa poikien rallia hieman kauhistuneena. Takaisin autolle palatessa Ottoakaan ei jaksa enää lehmät kiinnostaa ja loppulenkki sujuu ongelmitta. Noh, muutama hepuli ja kuperkeikka lisää takaa kuraiset koirat.

Collie-neiti Lulu
Grillausta ja hippaa
Sunnuntaina menin isälle kylään ja koirat pääsivat mukaan. Koirat juoksivat taas hirmuista hepulia pitkin takapihaa, pusikoita ja mäkeä. Ottokaan ei harkinnut karkaamista, sillä välillä piti tulla tarkistamaan grillin tilanne. "Kyllä kyllä, laita sinne grilliin vaan. Jokohan ne kohta olisi kypsiä?" tuumi Otto. No ei ollut ja uusi hippa Ruun kanssa voi alkaa.
Siinävaiheessa kun molemmat suunnittelivat juomista (ja putoamista) uima-altaasta päätin viedä koirat sisälle juomaan. Isä tietenkin lahjoi koirat taas grillimakkaralla ( ja aiemmin voisilmäpullalla...).

Punkkeja!
Tänään päätettiin Merjan kanssa viedä koirat puomitielle ulkoilemaan. Alkukesän jälkeen ei siellä olla käytykään, kun silloin niskaan satoi punkkeja (kyllä, löysin päästänikin yhden). Päätettiin uhamata vesisadetta ja punkkeja ja tarkastaa tilanne. Heti alkuunsa Ruussa kipitti yksi punkki, mutta toistaiseksi muita ei ole löytynyt. Pitää tosin syynätä koirat vielä illalla tarkemmin.

Kun punkkikausi päättyy alkaa hirvikärpäskausi, ja niihin
ei sitten mitään häätöä ole olemassakaan. Saadaan taas syksy lenkkeillä ennemmän kaupungissa. Ne pienet pirulaiset on niin kurjia koirankin turkissa, kun ne kutittaa ja mönkii ja siitä ei saa aikaan muutakuin armotonta kutinaa ja raapimista. Ja sittenkään niitä ei meinaa karvan seasta löytää. Ja ne puree. Olisikohan siinä sitten ajankohtaista opettaa Ruu pyöräilylenkkeihin? Oton kanssa ollaankin syksyllä taas Asikkalassa ja siinä koulun alueella ei hirvareita onneksi ole. Metsälenkeillä niitäkin siellä löytyy, mutta siellä on kuitenkin enemmän hirvikärpäsvapaata ulkoilumaastoa joka kuitenkin on ihanaa maaseutua.

Keäsinen kuva sen kunniaksi että loma loppui ja pääsin takaisin töihin...

Ei kommentteja: