torstai 26. kesäkuuta 2008

Omituista ohittelua

Eilen kävi aamulenkillä vähintäänkin jotakin outoa. Tai en minä ainakaan osannut muutakuin katsoa monttu auki. Vastaamme tuli kaksi terrieriä. Meille hyvinkin "tuttu" pari, Otto ei pidä kyseisitä koirista yhtään ja sen saman asenteen on tietenkin omaksunut Ruukin. Menin vähän syrjemmälle nurmikolle ja heittelin koirille nameja maahan etsittäväksi. Terrierit alkoivat rähistä, mutta tällä kertaa meidän pojista ei saanutkaan rähinäseuraa. Molemmat etsivät kiltisti nurmikosta nameja eivätkä vilkaiseetkaan kävelytiellä räyhäävään kaksikkoon.

Sitten tapahtui jotakin varsin kummallista. Terrierit kävivät toistensa kimppuun! Siinävaiheessa Ruukin jo nosti karvat pystyyn ja katsoi niitä. Epäuskoinen "Wuh" oli ainoa mitä Ruu sanoi. Kehoitin sitä jatkamaan namien etsimistä. Ja Ruu jatkoi. Setä siinä veti perässään kahta toisissaan kiinni roikkuvaa terrieriä ja minä tuijotin varmaan ihan hoo moilasena kun en muutakaan osannut tehdä.

Mitä kuvittelisin koirista ja niiden käytöksestä ymmärtäväni, niin ei ne toisiaan tappamassa olleet, mutta ei se leikkiäkään kyllä ollut. Ainoa hyvä puoli asiassa on se, että Otto ja Ruu käyttäytyivät kokoajan ihan mallikkaasti ja rauhallisesti. Oli se tilanne Otollekkin ollut jännittävä kun heti matkaa jatkettuamme sen piti päiväkodin pihalla (aidan takana) oleville lapsille sanoa pari valittua sanaa kun ne huutelivat saako koiria silittää. Nyt ei saanut. Koirat vähän ravistelivat jännitystä pois ja matkaa jatkettiin pian kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Ei kommentteja: