maanantai 13. elokuuta 2018

Jokohan blogi palaisi helletauolta?

Helteet toivottavasti olivat ja menivät, joten ei voi sitä aivojen sulamistakaan enää käyttää tekosyynä olla kirjoittamatta blogia. Tosin, on tämän hellekesän aikana treenattu ihan tosi vähän mitään mistä voisi kirjoittaa, koska ei vaan ole niin kuumassa jaksanut kuin harvakseltaan tehdä jotain - sekin enimmäkseen jälkeä. Molemmat juoksivat juoksunsa osittain samaan aikaan, ja Hulda saakin viettää vielä valeraskauslomaa kaikesta muusta kuin jäljestä. Ja toki sitten siitä jäljestäkin, jos tarve vaatii. Toistaiseksi se kuitenkin sujuu kivasti.

Regina onkin sitten täysin mysteeri, että millaisia valeraskauksia se kehittää, vai kehittääkö minkäänlaisia. Sikälihän se on ihan tavallinen koiraeläimen juoksukiertoon kuuluva asia, mutta pitää se toki ottaa huomioon treenaamisessa jos se siihen vaikuttaa. Tai ainakaan itsellä ei riitä mielenkiinto tehdä asioista turhaan yhtään vaikeampia kuin ne ovat. Huldaakin voisi treenata, mutta se kehittää ihan ihmeellisiä vinkeitä varsinkin tokoon. Se ei yhtäkkiä osaakaan mennä enää maahan (ainakaan jos se on noussut sieltä ylös ja antaa toisen käskyn), tai se mölisee, pihisee ja selostaa ollessaan paikkamakuussa, mitä se ei koskaan normaalisti tee. Parempi siis olla kuin Ellun kanat, niin ei tarvitse näitä ihmeellisyyksiä korjata, kun ne poistuvat itsellään valeraskauden myötä - ainakin jos se ei pääse niitä treeneissä vahvistamaan.

Regina sitten taas... Tedättekö, joko se kasvoi ahneeksi aikuiseksi juoksujen myötä, tai sitten sen valeraskailulla on vallan positiivinen vaikutus sen tekemiseen muuten vaan. Jäljellä syödään makkarat tarkasti, tokotreeneissä meinaa mennä sormet mukana ja tyyppi on ihan innoissaan treenaamisesta. Tätä lisää!


Regina harjoitteli myös suppaamista VePe-koira Heron kanssa

Jälki

Hulda on nyt laihiksella, joten sen jäljet rakentuu pitkälti sen mukaan, että jälkinamit (Natural menu, Naturis-makkara, jauheliha) on etukäteen punnittu, ja sillä määrällä tehdään niin pitkä jälki mihin se riittää. Samalla eväät on sitten sen illan ruoka, eikä muuta tipu. Ei se toki ennenkään ole täysiä ruoka-annoksia saanut jälkipäivänä, mutta nyt olen vielä tarkempi asiasta. Jäljet ei siis tällä hetkellä rehvastele pituudellaan (300-350 askelta), mutta yritetään suunnitella fiksusti mitä treenataan ja edetä namien vähentämisessä. Ei se mikään tankkeri siis onneksi ole, mutta hellejaksojen vähempi liikunta kyllä hivenen näkyy vyötäröllä... Isoin haaste jäljellä tällä hetkellä on tuo namien vähentäminen (tai tässä tapauksessa samalla namimäärällä pidemmän jäljen tekeminen) ja ennenkaikkea riista! Varsinkin siinä kohdassa kun 30 askeleen tyhjään pätkään osuu peuran tuoreet jäljet, niin Hulda kyllä mielellään vaihtaisi jäljen riistalle.

Voisin myös väittää että vasemmalle kääntyvä ysikymppi on ongelma, mutta ei se ole. Ihan itse sen rikoin, ja korjauskin on jo hyvässä vauhdissa. Nopeasti oppiva koira on kiva, mutta se oppii myös ne ei-niin-tarkoitukselliset asiat nopeasti. Kuten sen, että se odottaa liinasta jarrua, ennenkuin se kääntyy vasemmalle. Oikealle se suoriutuu ihan löysällä liinalla ja tarkasti, mutta olen sitten jokusen haparoivan vasemman korjannut jarruttamalla, ja nyt se odottaa sitä merkkiä, että voi kääntyä. Muutenhan se tekee tosi hyvää jälkeä tällä hetkellä.

Huldan ei niin kaunis jälki. Miten onkin kun joku on ottamassa videota, niin hommat leviää?



Regina on ihanasti syttynyt jälkeen, ja nyt kun siitä tuli miltei yhdessä yössä ahne(ehko) koira, niin Wilhelm-grillimakkaraakaan ei tarvitse enää joka kolmannella treenikerralla planeettojen asennosta riippuen epäillä syömäkelvottomaksi ja myrkytetyksi. Regina on nyt tehnyt noin 80-130 askeleen jälkiä, harjoitellut 90' käännöksiä kumpaankin suuntaan, harjoitellut peräkkäisiä namittomia askelia (tällä hetkellä 4 putkeen), treenannut esineitä sekä niiltä jäljen jatkamista. Homma on tosi hyvässä vaiheessa, ja mä yritän totutella liinaan joka kulkee mahan alta mun käteen.




Toko

Huldalta on onnistunut tuo aikaa sitten postaamani paikkishaaste jo aikaa sitten, mutta sitä ei ole tullut otettua videolle. Muuten Hulda on nyt toistaiseksi treenitauolla, jotain pientä perusasentoviilausta yms. pikkujuttuja on tehty kotipihassa. Paikkista pitäisi nyt alkaa rakenamaan BH-koekuntoon, jos joskus sellaiseen koitokseen päädytään. Tai pakko päätyä, jos haaveilee kisaavansa FH-jälkeä. Mutta sillä asialla ei onneksi ole kiire, kun tuo jälkikään ei ihan tänä vuonna vielä valmiiksi tule.

Reginalle on sen sijaan saatu viimeisen parin viikon aikana Riitan ohjeiden mukaan (kts. aiempi postaus) kapula suuhun! Lisäksi on innostuttu merkin kierrosta, mietiskelty paikallaan odottamista istuen ja maaten, opittu jonkinlainen maahanmeno, harjoiteltu perusasentoa (joka ei kylläkään ole edennyt oikein mihinkään), totuteltu muiden koirien kentällä oloon ja samalla hommien tekemiseen, sekä harjoiteltu seuraamista. Se tarjoamalla tehty nenäkosketus on jäänyt kokonaan treenaamatta, mutta kiinnostaisi sitäkin kyllä vielä lähteä opettamaan. Lisäksi tilasin ruutunauhan, joten saadaan pian uusia vauhdikkaita liikkeitä treenilistalle.

Reginan kanssa mun on pitänyt opetella itsestä kaoottiselta tuntuva treenitapa, eli tehdään kolme toistoa yhtä asiaa, kaksi toistoa seuraavaa asiaa, ja taas kolme toistoa jotain muuta, jne. Eli poukkoillaan kuin pingispallot pitkin kenttää harjoituksesta toiseen, ja se jättää mulle vähemmän aikaa ennakoida, miettiä ja valmistautua (tai siis tarvitsee valmistautua tietenkin sitten jo kunnolla ennen koiran ottamista autosta), mutta jos tulee yllättäen jotain mihin ei osannut varautua, on välillä lennosta vaikeampi mukautua tilanteeseen. Tämä tapa sopii kuitenkin hyvin Reginalle ja pitää sen mielenkiintoa ja keskittymistä paremmin yllä ainakin vielä tässä vaiheessa, joten ei se auta kuin itse opetella olemaan.


Regina tahtoo kapulan


Reginan tokokuvat yllä (C) Tiia Kakkonen

Muuten on sitten kesä makoiltu varjossa, ja oltu tekemättä mitään!






Ei kommentteja: