keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Dr. Housea taas tarvitaan, osa 2

Mannantaina oli vuorossa vähän lisää verikokeita, sekä osteopaatin hoito. Tai siis tietenkin Huldan hoito osteopaatilla. Hulda oli vähän kauttaaltaan "pysähdyksissä" ja ns. kipeän koiran oloinen. Hulda sai sellaisen kraniotyyppiseen kallistuvan hoidon ja kropan tasapainottamista enemmänkin kuin varsinaista kipeiden osien vääntelyä.

Labra hautoo Huldan tuloksia, mutta jotain sieltä tänään taas saatiin. Huldalla on SDMA arvo hieman koholla (17, viite 0-14). Viitteen ylitys on lievä, mutta jää nähtäväksi onko tällä tuloksella merkitystä. SDMA siis kertoo munuaisten vajaatoiminnasta paaaaljon aikaisemmassa vaiheessa kuin ns. tavanomaiset munuaiskokeet. SDMA arvoa saattaa kuitenkin virheellisesti nostaa esim. munasarakystat ja puolestaan laskea estrogeeni. Lisäksihän Huldan munuaisiin viittaava oireet voivat olla jonkin muun sairauden oheistuotos ja siis hyvässä lykyssä palautua ihan normaaliksi kun alkuperäinen syy saadaan hoidettua pois. Kunhan siis ensin päästään jyvälle, että missä ongelma piilee.

Toki veri pissassa tuon SDMA kokeen kanssa viittaa munuaisiin, mutta torstaina mennään pissakontrolliin, sekä munuaisten, rakon ja kohdun ultraan. Lisäksi pissanäyte otetaan punktaattina suoraan rakosta, jotta voidaan varmistua veren tulevan pissavärkkiosastolta, eikä esimerkiksi kohdun puolelta. Näillä rööreillä kun on yhteinen ulostuloputki, niin purkkiin pyydystettyyn pissaan on voinut tulla verta muualtakin kuin rakon kautta.

Jos mitään ei ehdi tässä selvitä oireiden alkuperästä, niin ensi viikolla on tarkoitus ottaa uudelleen myös punkkivälitteisten sairauksien varalta verikokeita.

EDIT: Myös reumafaktori ja tumavasta-aineet vamistuivat ja olivat molemmat negatiiviset.


Kissakuiskaajaa on sentään jaksanut
telkkarista katsella.

Ei kommentteja: