sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Agilityrata jossa riitti tekemistä, mutta myös onnistumisia

Mittari näytti +25 astetta kun suuntasin agilitytreeneihin. Mulla oli sopivasti luppoaikaa odotellessa pentukurssin loppumista, joten päätin tehdä päivän seuraamistreenit kentällä. Yhteen kentän nurkkaan osui sopivasti varjoa. Eilinen vasemmalle käännöksen pieni edistysaskel ei ollut ollut sattumaa, vaan se toimi edelleen. Jee! Verryttelylenkillä kuljin matonpesupaikan ohi, joten päätin käydä kastelemassa Huldan alapuoliskon. Juuri ennen agilitytreenien alkua taivas meni sopivasti pilveen. Oli silti kuuma, mutta ei porottanut ihan hulluna.


Rata alkoi semmoisella ansalla, että siinä olikin tekemistä. Hulda kun on opetettu estesuorilla irtoamaan, niin sehän tuosta kolmen ensimmäisen esteen jatkoksi hujahti tietty putkeen (jonka pää oli oikeasti vähän suoremmassa linjassa noiden esteiden kanssa, kuin mitä onnistuin sen kuvaan plänttäämään). Niinkuin olin ajatellut sen tekevän. Mutta olin muka valmiina estämään sen. Ei auttanut. Lopulta saatiin Huldakin sitten kääntymään estesuoralta pois paremmalla vartalo-ohjauksella, joskin siihen mennessä se oli ehtinyt jo vähän oppia, että putkeen sinkoaminen ei ollutkaan toivottavaa. Tätä pitää kuitenkin ehdottomasti testata toisella kertaa jollakin saman tapaisella harjoituksella, ja katsoa miten hyvin sen sinkoamisen saa katkaistua kesken estesuoran.

9-10 välillä mun ohjaus oli kanssa aika ontuvaa, mutta sekin saatiin siitä keskittyneemmällä ohjauksella sujumaan. 11-14 välille kokeiltiin parikin eri ohjauskuviota. Ajattelin 12-13 välille tarvitsevani valssin estääkseni Huldaa lähtemään uudelleen estesuoralle, mutta tässä kohti se ei ollutkaan sinne enää menossa yhtä vauhdikkaasti. Varmaankin kun esteelle 12 tullaan niin vinossa kulmassa, että eihän Hulda siihen tullessaan oikeastaan näe edessään estesuoraa. No paitsi toki siinä kohti kun se jo on hypyllä, mutta tähän toimikin ihan hyvin se, että pysyin esteisen oikealla puolella ja tein putkelle 14 takaaleikkauksen. Lopun estesuoralla ei ongelmia: Hulda pinkoi korvat lintassa eteenpäin, ja luotti siihen että jostakin se palkka taas lentää saalistettavaksi. Ja niinhän se lensi.

Ei kommentteja: