maanantai 5. syyskuuta 2016

Häiriö- ja kotitreeniä

Edellisistä treeneistä innostuneena menin Huldan kanssa häiriötreeneihin kun siihen tuli mahdollisuus. Paikka oli uusi, toinen koirakko oli vieras ja viereisessä pihassa oli vielä koira aitauksessa. Ai niin, ja treenialustassa oli lampaan papanoita. Luonnollisesti kun oli näin paljon uutta häiriötä, niin ei tehty niinkään mitään vaikeaa, vaan keskityttiin kontaktiin. Alku aina hankalaa, mutta lopulta se kontakti ja tekemisen meininki sieltä löytyi. Kun Hulda oli hyvän aikaa ollut välittämättä toisesta koirakosta, päästettiin palkinnoksi hurtat leikkimään keskenään.
Seuraa!
Kotosalla on suunnitellusti monipuolistettu treenaamista. Uusina asioina on tehty merkin kiertoa ja hyppyä, joskin käytettävissä on ollut ainoastaan agilityn hyppyeste. Sinne sekaan on sitten sotkettu perusasennon harjoitelua ja seuraamisen alkeita, luoksetuloa, maahanmenoa ja odottamista.

Yhtenä päivänä tapahtui varsinainen läpimurto, sillä pitkästä aikaa päätin kokeilla Huldan leikittämistä. Sehän sitten meni ja leikki mun kanssa! Vaikka oli jo palkattu nameillakin ja taskut pursusivat herkkuja. Ja lelukin oli ihan sama millä on aiemminkin yritetty laihoin tuloksin. Vieläkään ei heitetty lelu kiinnostanut, mutta tällä kertaa sentään jo tarttui mun retuuttamaan leluun ja aidosti palkkautuikin sillä. Toivotaan ettei tämä ollut kertaluontoinen sattuma, vaan saataisi joihinkin liikkeisiin vähän lisää draivia lelun kanssa.


Merkin kiertoaEi kommentteja: