perjantai 15. tammikuuta 2016

Crp-kontrollia, ihottumaa ja muita kudosreaktioita

Armaksella oli tänään kastraatiokomplikaation johdosta crp-kontrolli. Lisäksi ihmeteltiin nivusalueen ihottumaa ja niskassa ihon alla olevia muhkuroita.

Crp oli 16,1 eikä sitä ole tarvetta kontrolloida enää. Onhan se vieläkin aavistuksen yli viitteen, mutta hyvin vähän, kun lähtötilanne oli melkein 260.

Kastraatiokomplikaatio sinänsä on parantunut jo kokonaisuudessaan ja iho ehti olla täysin siisti, kunnes haavan läheisyyteen pippelinvarteen tuli hotspot melkein pari viikkoa takaperin. Kun hotspot saatiin valeltua Isadermillä parantuneeksi, tuli kumpaankin nivuseen ikävännäköinen punoittava ihottuma.

Kuva tilanteesta jossa hotspot on jo lähes päihitetty,
ja punoittava ihottuma on putkahtanut
(vielä melko lievänä) nivusiin.
Ihottuma ei vastannut Isadermiin, eikä myöskään reagoinut sen pois jättämiseen millään tavalla. Päädyttiin nyt siihen että suihkitaan siihen riittävä määrä Atop 7 -suihketta ja seurataan tilannetta. Jos ihottumasta ei päästä eroon, siitä voidaan ottaa koepalat. Onhan noita vallan mystisiä iho-ongelmia tuolla haarovälialueella ollut jo siinämäärin, että hyvähän sitä sitten olisi jo tarkemminkin tutkia.

Armas klinikalla
Toisaalta nämä voisivat parhaassa tapauksessa olla jotakin hormonaalista vielä ja tasoittua kun elimistön hormonitasapiano pääsee pallien olemassaolon ja kastraation jäljiltä tasapainoon. Jos ei, niin jatketaan tutkimuksia. Ei kuitenkaan vielä haluttu koepaloja ottaa, koska aina kaikki ärtyneelle alueelle tehdyt reiät ärsyttää ihoa vain entisestään.

Niskan muhkurat sen sijaan vaikuttavat joulun aikaan pistellyistä antibiooteista tulleiksi kudos(ärsytys)reaktioiksi kuten epäilinkin. Koska Armas kuitenkin raapii niitä, annettiin pistos pitkävaikutteista kortisonia. Saattaa vaikuttaa positiivisesti myös tuonne nivusten ihottumaan. Pahkuroita nyt myös seuraillaan. Yhteys klinikalle jos muuttuvat kivuliaiksi tai saati jos ne päättävät saada aikaan hotspottia tai muuten erittää jotakin. Muuten niiden pitäisi sieltä viikkojen kuluessa kyllä haihtua pois.

Huligaaniprinsessa Hulda

Siihen se nitkahti

Armaksen vieressä on turvallista nukkua

Viuhuvat hännät

Armas

Vetävä askel?

Hei juu theer!

Leikimmunkaaleikimmunkaa!

Hulda opiselee

Ei kommentteja: