sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Ei taas mene mikään niinkuin strömpsöössä...

...ja herkimmille varoitus ällötyskuvista.

Alkuun sanottakoon, että itsehän olin paikalla leikkurissa työssäoppimisen puolesta kun Armas kastroitiin, ja mitään ihmeellistä ei toimenpiteen aikana tapahtunut. Näitä nyt vaan tulee silti joskus.

Armas siis kastroitiin torstaina, ja perjantaina haava ja alue näytti tältä:

Perjantai
Jäin seuraamaan tilannetta koska Armas oli hyvävointinen ja pirteä. Illan aikana siinä sitten turvotus lisääntyi ja mustelma laajeni, mutta klinikka ei kuitenkaan enää ollut auki ja Armas oli melko ok. Lauantaina Armas alkoi iltaa kohden vaikuttaa kipeämmältä vaikka Tramalia meni täydet annokset. Kuumetta ei ollut, mutta Armas oli hurjan kipeä ja illalla alue oli tämän näköinen:

Lauantai
Sain yhteyden leikanneeseen lääkäriin, jolle laitoin myös tuon kuvan ja kerroin oireiden ja kivun pahentumisesta. Päädyttiin aloittamaan antibiootti, ja onni onnettomuudessa mulla oli kotona (Elmolta jäänyttä) juuri oikeaa antibioottia, ettei tarvinnut lähteä apteekkia metsästämään lauantai iltana klo 22.30. Saatiin antibioottiin sitten tietenkin annostus ja maanantaina saadaan lisää lääkettä klinikalta.

Haava ei ole mennyt enää pahemmaksi, mutta niin kipeä Armas on tänään ollut aamusta, että edes pelkkä Tramal ei riittänyt kipuun, vaan päädyin antamaan sille lisäksi Previcoxia. Oksentamistä ei onneksi tullut, ja onhan siitä aikaa kun Armas on viimeksi saanut tulehduskipulääkettä, että varmasti siitä jo maha ehtinyt rauhoittuakin. Tänään haava on näyttänyt tältä, eli aika samalta kuin eilen:

Sunnuntai
En vielä tiedä ab-kuurin pituutta, mutta tällä hetkellä siis menee Clamovet 200mg/50mg 2 tablettia 2 kertaa päivässä. Lisäksi on mennyt Tramal 50mg 3 kertaa päivässä ja toivon mukaan tulehduskipulääkettä ei tarvittaisi (ettei maha taas ärsyynny) kun antibiootti alkaa toimia, mutta tänään meni siis vielä Previcox 227mg ½ tablettia kerran päivässä.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei! Armakselle iloiset hauut Sanilta! Tsemppiä ja onnea Armakselle paranemiseen! :)