torstai 14. marraskuuta 2013

Huono karma?

Ehtihän se Elmo olla meillä 4 päivää, kun jo piti tehdä visiitti eläinlääkäriin. Ei onneksi mitään ripulia kummempaa, mutta nuo pennut kun tuppaavat kuivumaan niin nopeasti. Aluksi löysiä kasoja tuli vain sillä tahdilla, kuin mitä pennut nyt yleensäkin käyvät hädällä, yleensä ruuan jälkeen. Menin apteekkiin ajatuksena ostaa Inupekt Fortea ja Canicur Pro tahnaa, mutta eipä sellaisia täällä peräkylän apoteekissa ollut. Yritettiin sitten Biopakilla ja Pro-Kolin tahnalla.

Meinattiin sitten kasvattajan kanssa, että jos Elmolla kumminkin sattuisi olemaan matoja. Hain apteekista Axilurit, ja liekö siitä vai muuten vaan, aloikin sitten sen sortin paskaralli ettei tosikaan. Ripuli tuli ihan vetenä ja lensi metrin kaaressa taaksepäin. Myös seinään, vaikka onneksi Elmo sinnikkäästi yrittikin tehdä asioitaan vain ulos. Päätin että seuraavana päivänä käymme lääkärissä.

Lääkäriaika oli eilen iltapävällä ja päivän aikana Elmo olikin mennyt jo vähän vaisuksi. Sitä ennen se hämmästyttävästi jaksoi riehua ja rellestää vaikka peräpäästä tuli tavara vetenä. Elmo nesteytettiin, ja saatiin kotiin Promaxia, Inupect Fortea ja Intestinal sapuskaa märkä- ja kuivaruokana. Matolääke jatketaan myös loppuun, niin on sitten se matojen osuuskin poissuljettu.

Pari tuntia nesteytyksen jälkeen napero virkosi, vaikka ruikkua tuli edelleen. Tänään tilanne on ollut jo oikeinkin hyvä tuotosten suhteen ja Elmo on pysynyt reippaana. :) Painoa naperolla oli 7,5 vko:n iässä 3,8 kg.

Tässäpä tämän päivän touhuja:

Ei kommentteja: