torstai 11. helmikuuta 2016

Alkeiskurssilla ja rokotuksilla

TOKO

Armaksen kanssa oltiin tiistaina LSKK:n alkeiskurssilla ensimmäistä kertaa. Ajattelin että tuon "vietin lähes kaikki kehitysvaiheeni jalka poikki olohuoneen nurkassa" -koiran kanssa olisi enemmänkin hankaluuksia, mutta eikä mitä! Aluksi se toki kiinnostuneena katseli muita koirakoita, mutta kun sain poimittua ja palkattua pari katsekontaktia, niin Armas totesi että nakkien voimalla voi oikeastaan tehdä ihan mielellään hommia!

Päivän aiheena oli perusasento. Kotona olen huomannut että Armakselle helpompi tapa on takaa kiertäen tulla sivulle, joten olen sitten ajatellut pitäytyä siinä. Saatiin kommentteja että kierto on tiivis ja paikka tosi hyvä! Siitä sitten vaan häivyttelemään pikkuhiljaa nakkeja ja lisäämään kestoa. Treenien edetessä Armas unohti aika hyvin muiden koirakoiden olemassaolon ja teki tosi hyvällä draivilla! Tottakai se on vielä häiriöherkkä siihen mitä ympärillä tapahtuu, mutta siksihän me kurssille mentiinkin.

Mua ilostutti varsinkin se, että Armas leikki ihan tosi innoissaan mun kanssa. Muut palkkasi koiriaan kutakuinkin ihmismäisesti kahdella jalalla seisten ja mä konttasin lelun ja Armaksen kanssa pitkin lattioita.

"On se kyllä näppärä otus!", ihasteli kouluttaja. Kai se Armasta kuitenkin tarkoitti... :P

(c) Iina

ROKOTUKSET

Eilen kumpikin otus kävi sitten rokotuksilla. Hulda meni reippaasti sisään ovesta, pomppi tiskin takana innoissaan tasajalkaa kun hoitaja häntä puhutteli, nuuskutteli häntä pystyssä ympäri tutkimushuonetta ja ei huomannut koko rokotusta kun oli niin kiire syödä tohtorin tarjoamia herkkuja. :D

Armaksella meni... noh, niinkuin Armaksella aina menee. Jännitti, mutta urheasti kesti pistokset. Muakin vähän jännitti, sillä Armas on tosi herkkä saamaan rokotusreaktioita. Nelosrokote laitettiin tuttua ja turvallista Nobivaccia, mutta rabiesrokotetta ei ollut samaa merkkiä, joten laitettiin Rabisin. Duramune on meillä ihan ehdoton ei, siitä Armas on saanut rajut oksentelut ja ripulit.

Nobivac + Rabisin onneksi kuitenkin sopi kohtuullisen hyvin (note to self). Amas oli koko päivän tosi nuupea ja nukkui vain, mutta kuumetta ei tullut. Illaksi sitten jo virkistyi. Tämän vähemmillä reaktioilla ei ikinä olla rokotuksista selvitty, joten ihan tyytväijen saa olla ettei muuta tullut. Onneksi nykyään ei tarvitse rokottaa kuin kolmen vuoden välein. Ehkä sitä kerran kolmessa vuodessa kestetään yksi nukkumispäivä.

Hulda 12 vkoa - 6,1 kg - 33 cm

Ei kommentteja: